Αρετή Ανδρεοπούλου 

Η Αρετή Ανδρεοπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Το 2005 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια φοίτησε στο μεταπτυχιακό και διδακτορικό πρόγραμμα Μουσικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (New York University) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, από όπου αποφοίτησε το 2013. Η διδακτορική της διατριβή πραγματεύεται την ανάπτυξη εργαλείων διασφάλισης της βέλτιστης ακουστικής εμπειρίας σε συνθήκες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (virtual and augmented auditory reality).  Έχει εργαστεί, επίσης, ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο γαλλικό κρατικό ερευνητικό κέντρο CNRS για το χρονικό διάστημα 2014-2016, διεξάγοντας έρευνα σχετικά με την  ανθρώπινη ηχητική αντίληψη σε περιβάλλοντα εικονικής/μεικτής πραγματικότητας.
Από το 2018 είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, όπου διδάσκει μαθήματα 1ου και 2ου κύκλου σπουδών, επιβλέπει υποψήφιους διδάκτορες, διεξάγει επιστημονική έρευνα σε θέματα που άπτονται του γνωστικού αντικειμένου της Μουσικής Τεχνολογίας και είναι Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη  εκπαιδευτικών προγραμμάτων εξ αποστάσεως διδασκαλίας του Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης – ΕΚΠΑ.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε πληθώρα εθνικών χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων, όπως τα ASMA, TRACCE, και WitheFlow, και είναι επιστημονική υπεύθυνη ΕΚΠΑ του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon SONICOM (Grant agreement # 101017743).  Υπήρξε υπότροφος των ιδρυμάτων Fulbright, Audio Engineering Society Educational Foundation,  Λίλιαν Βουδούρη, Γεροντέλης, και Steinhardt School of Culture, Education, and Human Development. Δημοσιεύσεις της έχουν συμπεριληφθεί σε τεύχη διεθνών περιοδικών και συνεδρίων. Επίσης, συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση διεθνών και εγχώριων συνεδρίων, και διατελεί κριτής επιστημονικών δημοσιεύσεων που άπτονται του αντικειμένου της Μουσικής Τεχνολογίας.

Η κ. Ανδρεοπούλου είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη και εκπαιδεύτρια του μοριοδοτούμενου προγράμματος  ‘Μουσική Τεχνολογία: Εφαρμογές στην δημιουργική παραγωγή και εκπαίδευση’.