Αναστασία Γεωργάκη

Η Αναστασία Γεωργάκη είναι Καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο έχει εκλεχθεί Πρόεδρος του Τμήματος, από το 2019. Παράλληλα, είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας ΤΜΣ/ΕΚΠΑ, του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές» και του προγράμματος ΚΕΔΙΒΙΜ «Μουσική Τεχνολογία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση». 

Σπούδασε Φυσική (ΕΚΠΑ,1986) και Μουσική (1981-90) και συνέχισε με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές (1990-1996) στον τομέα «Μουσική και Μουσικολογία του 20ου αιώνα με έμφαση την Μουσική τεχνολογία » στο Παρίσι, στο Ινστιτούτο Έρευνας Συντονισμού Ακουστικής και Μουσικής IRCAM (σε συνεργασία με την EHESS). 

Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια μουσικής τεχνολογίας και ηλεκτροακουστικής μουσικής και έχει στο ενεργητικό της πολλά άρθρα στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά, σχετικά με την μουσικολογική και συστηματική διάσταση της χρήσης των νέων τεχνολογιών στην  μουσικολογική έρευνα, εκτέλεση, δημιουργία και εκπαίδευση. 

Η κ. Γεωργάκη έχει διοργανώσει πλήθος ημερίδων και διεθνών συνεδρίων από το 1998 έως σήμερα. Είναι Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Διπλού συνεδρίου Μουσική Πληροφορικής ICMC|SMC2014 (www.icmc14-smc14.net) και του Διεθνούς Συνεδρίου Iannis Xenakis 2022. Συνεργάζεται με το ΙRCAM, το τμήμα Πληροφορικής του EΚΠΑ,  και με άλλα ερευνητικά Ινστιτούτα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. 

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη μουσική δημιουργία (τεχνολογικές προεκτάσεις στα έργα του Ι. Ξενάκη,  Α. Λογοθέτη και F..B.Mache, ελληνική ηλεκτροακουστική μουσική, ηχητικές εγκαταστάσεις),  σε τεχνολογίες ανάλυσης-σύνθεσης φωνής, στην Ακουστική οικολογία (τεττιγγολογία), στην πειραματική οργανολογία, και σε εφαρμογές της μουσικής τεχνολογίας στην εκπαίδευση και πολιτισμό. Συντονίζει και συμμετέχει μέσω του εργαστηρίου LabMAT σε πολλά Εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Είναι ενεργός μουσικός με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

https://scholar.uoa.gr/georgaki/

https://labmat.music.uoa.gr/labmat/

https://mastermusictech.music.uoa.gr/

https://www.music.uoa.gr/anthropino_dynamiko/meli_dep/anastasia_georgaki/